Shakshuka med paprika
4 portioner
2-3 paprikor i olika färger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 burk konserverade körsbärstomater
1 dl vatten
salt och peppar
4 ägg
Till servering:
Nykokt bulgur
En god sallad
Färsk koriander
Hacka paprikorna grovt, klyfta löken och riv eller pressa vitlöken.
Hetta upp smör eller olja i en panna och fräs grönsakerna i ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, kryddor och sambal och fräs ihop i ytterligare ett par minuter.
Häll på tomater och vatten och låt sjuda på låg värme i ett par minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Gör fyra gropar i röran och knäck ett ägg i varje.
Låt äggen sjuda i ca 8 minuter under lock (eller folie) tills vitan stelnat men gulan är krämig.
Servera shakshukan tillsammans med nykokt bulgur och en god sallad.