Champinjongratinerad kardemummafisk

 
4 portioner
 
600 g vit fiskfilé, t.ex. ej, torsk etc.
salt och peppar
½ tsk malen kardemumma
 
Champinjonstuvning:
250 g färska champinjoner
lite smör att steka i
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
½ tsk paprikapulver
100 g riven parmesanost
 
4 portioner kokt potatis till servering
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Skala och koka potatisen mjuk.
 
Skär fisken i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och kardemumma.
 
Ansa och skiva champinjonerna.
Bryn dem i lite smör och tillsätt sedan mjölet och rör runt ordentligt.
Häll på grädde, vatten och smula ner en bujlongtärning och låt småputtra i ca 5 minuter.
Smaka av med paprikapulver och häll sedan stuvningen över fisken.
Toppa med ost och gratinera i mitten av ugnen till fisken är klar, ca 20 minuter.
 
Servera fisken tillsammans med den kokta potatisen.