Quorn med bambuskott och bönor
4 portioner
2 msk maizenaredning
3 msk vatten
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk salt
300 g quronbitar
100 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
2 msk ostronsås
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk sesamolja
1 burk bambuskott
1 burk idneaybönor
Till servering:
4 portioner kokt ris
Blanda ihop maizena, vatten, ingefära och salt och blanda ner quorn och ställ åt sidan.
Ansa och skiva champinjonerna och vitlöken.
Fräs dem i lite smör eller olja i en stor panna tills vätskan kokat ur svampen.
Häll på soja, ostronsås, vatten, smulad buljongtärning och sesamolja och låt puttra ihop i någon minut.
Tillsätt bambuskott, bönor och quornblandningen.
Låt alltsammans sjuda på medelvärme i ca 10 minuter, tills quornen är genomvarm och allt har en lagom tjock konsistens.
Servera grytan med nykokt ris och en god sallad.