Hallonpannacottabakelser med chokldbollsbotten

(null)

ca 12 st
 
Chokladbollsbotten:
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
½ dl starkt bryggkaffe eller mjölk
 
Hallonpannacotta:
150 g frysta passerade hallon
½ dl citronsaft
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Börja med botten.
 
Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.

Blanda ingredienserna till chokladbollsbotten till en kladdig smet.
Tryck ut smeten i formen och ställ formen i kylskåpet medan du gör pannacottan.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp passerade hallon, citronsaft, grädde, strösocker och vaniljsocker.
Ta gräddkoket åt sidan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.

Häll pannacottasmeten över chokladbollsbotten och låt stå i kylen i minst 3 timmar. 

Skär upp pannacottan i rutor och servera med en klick grädde och lite färska bär.