Thaicurry med pumpa och bönor

 
 
4 portioner
 
600 g butternutpumpa
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 msk röd currypasta
1 tsk mald spiskummin
4 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 burk kokta bönor eller kikärter(400 g)
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
salt och peppar
1 påse bladspenat (80 g)
 
Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.
Skala och strimla löken.
 
Fräs löken i olja i en gryta eller stor kastrull.
Tillsätt pumpa, currypasta och spiskummin och fräs i ytterligare någon minut.
Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen,.
Låt alltsammans puttra under lock tills pumpan är mjuk.
Häll av och skölj bönorna.
Blanda ner dem och kokosmjölk i grytan och låt koka ihop i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner spenaten i grytan.
 
Servera grytan med nykokt ris och en limeklyfta.