Fläskkotletter i sötsur baconsås

 
4 portioner
 
1 liten burk ananasringar
1 vitlöksklyfta
1 paprika
smör eller olja att steka i
1 pkt bacon
4-8 fläskkotletter, beroende på hur stora de är
salt och peppar
 
Sötsur baconsås:
1 dl vatten
1 dl ananasspad
2 tsk maizenamjöl
½ köttbuljongtärning
 
Ris eller klyftpotatis till servering
 
Häll av juicen från ananasburken i en stor kopp.
Skär ananas och bacon i bitar.
Tärna paprikan och finhacka eller riv vitlöken.
 
Fräs paprika och vitlök i smör eller olja i någon minut och lägg sedan åt sidan.
Fräs baconet och lägg sedan åt sidan.
Salta och peppra kotletterna och stek dem sedan i baconfettet.
När kottletterna är genomstekta, häll tillbaka grönsaker och bacon över dem.
 
Blanda ananasjuice, vatten, maizena och köttbuljong i muggen.
Lägg kotletterna i ena sidan av pannan och häll på redningen på andra sidan. 
Småputtra under omrörning i ett par minuter och lägg sedan kotletterna i såsen.
 
Servera kotletterna i såsen tillsammans med nykokt ris eller klyftpotatis.