Favoritköttbullarna

 
 4 portioner
 
1 schallottenlök
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk koncentrerad kalvfond
500 g blandfärs
salt, peppar och kryddpeppar
 
Finhacka och fräs löken i smör tills den mjuknat och fått lite färg.
Ställ löken åt sidan och låt den svalna.
 
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och rulla smeten till bollar med blöta händer.
Lägg köttbullarna på en smörad plåt och värm ugnen till 175 grader.
Grädda köttbullarna i mitten av ugnen i ca  20 minuter, ta ut plåten och skaka runt ungefär halvvägs så att de blir fina runtom.
 
Servera köttbullarna med kokt potatis, gräddsås och lingon