Chokladkaka med punsch och marsipan

 
ca 12 bitar
 
3 ägg
4 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
200 g smält smör
2 dl filmjölk
ca 4 msk punsch eller arrak
 
Fyllning:
200 g finhackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk punsch
1 grönt marsipanlock (ska även räcka till garnering)
 
Garnering:
marsinpanlock, se ovan
200 g mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 2 liter.
 
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao.
Rör ner det i smeten tillsammans med smör, filmjölk och punsch.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter.
Känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
Låt kakan svalna.
 
Fyllning:
Lägg chokladen i en bunke.
Koka upp grädden i en kastrull.
Häll grädden över chokladen och rör den till en slät ganache.
Smaka av med punsch. 
 
Dela den kalla kakan i två bottnar. 
Lägg dem med snittytan uppåt.
Bred ganache på båda sidorna.
Skär ut mittpartiet på marsipanlocket, ca 10x30 cm så att den täcker ena chokladkakan.
Lägg det på den ena bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå med ganachen mot marsipanen.
 
Garnering:
Skär remsor av resten av marsipanlocket, ca 1 cm breda.
Smält chokladen över vattenbad.
Bred chokladen och hela kakan och garnera med marsipanremsor innan chokladen stelnat.