Torsk med grönsaker och ostsås- 7-9 månader
6-8 portioner
60 g purjolök
1 medelstor morot
60 g broccoli
1,5 dl mjölk
150 g ben- och skinnfri torskfilé (eller annan vit fisk)
3 svartpepparkorn
1 lagerblad
20 g smör
1 msk vetemjöl
50 g riven ost (t.ex. cheddar)
Skala och skölj purjolöken och skiva den tunt.
Skala moroten och skär i slantar.
Fräs löken på medelvärme i lite smör i en kastrull i 2-3 minuter.
Tillsätt morot och häll på vatten så att allt täcks.
Låt småkoka i ca 12 minuter.
Lägg i broccolibuketterna och låt koka ytterligare 8 minuter.
Värm upp mjölk en panna med pepparkorn och lagerblad och lägg i fisken.
Sjud tills fisken är genomkokt och lägg den sedan åt sidan.
Sila bort pepparkorn och lagerblad men spara mjölken.
Smält ner smör i pannan och vispa ner mjölet så det blir klumpfritt och häll sedan på mjölken som var kvar från fisken.
Låt sjuda i ett par minuter tills såsen tjocknat och ta den sedan från värmen.
Vispa ner osten till en slät sås.
Hacka grönsakerna och fisken fint och blanda ner i såsen, eller kör i en matberedare till önskad konsistens.