Kycklingfärslimpa med potatismos

 
4 portioner
 
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
salt och peppar
140 g bacon
 
1000 g mjölig potatis
2 dl mjölk
100 g finriven parmesanost
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225°C.
 
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och dra i ett par minuter.
Blanda ner kycklingfärsen och pressa ner vitlöksklyftorna.
Krydda färsen med salt och peppar och forma den till två limpor.
Linda in limporna i baconskivorna och lägg dem i en ugnsfast form.
Ställ formen mitt i ugnen i ca 15 minuter, höj därefter värmen till 250°C och ändra till grilleffekt på ugnen.
Låt stå i ca 5 minuter till.
 
Skala och skär potatisen i små bitar.
Koka dem mjuka i lätt saltat vatten och häll sedan bort vattnet. 
Vispa ner mjölken, gärna med elvisp, och parmesanosten och smaka av moset med salt och peppar.
 
Skiva upp kycklingfärslimpan och servera den med moset och grönsaker.