Bucatini med tomat och pancetta

 
 
4 portioner
 
6 mogna tomater
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 urkärnad och finhackad röd chili
100 g tärnad pancetta 
2 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
400 g bucatini eller spaghetti
1/2 dl riven pecorino
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Klyfta tomaterna och pressa ur och släng kärnorna.
Hacka tomatköttet i tärningar.
Hetta upp oljan i en panna  och bryn lök, vitlök och chili så att den mjuknar men inte får färg.
Sänk värmen och tillsätt pancettan och knaperstek den.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med i någon minut.
Häll på tomattärningar och vitt vin och låt det koka ihop. 
 
Sila bort nästan allt vatten från den kokta pastan (spara lite för att späda ut såsen med) och blanda ner pastan i såsen. 
Strö över pecorino (men spara lite till servering) och rör om tills osten smält och all sås har gått in i pastan.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera pastan med riven pecorino och en god sallad vid sidan av.
#1 - - Hanna:

Hej! Vi har använt ett av dina recept i en lakritsartikeln: http://blogg.se/article/2017/march/lakritsdagen.html, som kommer ut den 12 april. Du får jättegärna kika in den och uppmärksamma artikeln här på bloggen! :)

Svar: Kul! Det ska jag försöka uppmärksamma!
kimmi