Kycklinggryta med sötpotatis och ärter - 7-9 månader

ca 6 portioner
50 g hackad purjolök
10 g smör
1 tsk solrosolja
1 kycklingfilé (ca 170 g) skuren i bitar
75 g morot, skalad och skuren i bitar
200 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
2 timjankvistar
1 lagerblad
2 svartpepparkorn
2,5 dl vatten
40 g frysta ärter
Fräs purjolöken i smöret och oljan tills den är mjuk.
Tillsätt kyckling, morot, sötpotatis, timjan, lagerblad och svartpepparkorn och häll över vattnet.
Koka upp och sjud under lock i ca 15 minuter.
Tillsätt ärterna och fortsätt koka i ytterligare 4 minuter.
Ta bort från värmen och fiska upp timjankvistarna, lagerbladet och svartpepparkornen.
Repa av de små bladen från de hårda timjanstjälkarna och tillsätt dem igen.
Mixa till puré av lagom konsistens.
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!