Kycklinggryta med sötpotatis och ärter - 7-9 månader

 
ca 6 portioner
 
 50 g hackad purjolök
10 g smör
1 tsk solrosolja
1 kycklingfilé (ca 170 g) skuren i bitar
75 g morot, skalad och skuren i bitar
200 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
2 timjankvistar
1 lagerblad
2 svartpepparkorn
2,5 dl vatten
40 g frysta ärter
 
Fräs purjolöken i smöret och oljan tills den är mjuk.
Tillsätt kyckling, morot, sötpotatis, timjan, lagerblad och svartpepparkorn och häll över vattnet.
Koka upp och sjud under lock i ca 15 minuter.
Tillsätt ärterna och fortsätt koka i ytterligare 4 minuter.
Ta bort från värmen och fiska upp timjankvistarna, lagerbladet och svartpepparkornen.
Repa av de små bladen från de hårda timjanstjälkarna och tillsätt dem igen.
Mixa till puré av lagom konsistens.
 
#1 - - Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!