Biff med sötpotatis - 7-9 månader

 
6 portioner
 
20 g smör
1 purjolök (ca 150 g), sköljd och skivad
125 g nötkött, skuret i bitar
1 msk vetemjöl
100 g skivade champinjoner
275 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
1 lagerblad
2 svartpepparkorn
2,5 dl vatten
saften från 1 apelsin
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret i en ugnssäker gryta och fräs purjolöken i ungefär 4 minuter tills den är mjuk.
Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem tillsammans med purjolöken.
Tillsätt champinjonerna och fräs i ytterligare en minut.
Tillsätt sötpotatis, lagerblad, pepparkorn, vatten och pressad apelsin.
Koka upp och sätt sedan in i ugnen och koka i ca 1 timme och 15 minuter tills köttet blir mört.
Mixa tillsammans med så mycket av spadet som behövs för önskad konsistens.