Pasta med grönkålspesto och lufttorkad skinka

 
4 portioner
 
4 portioner pasta
300 g lufttorkad skinka i skivor
Riven parmesanost
 
Grönkålspesto:
400 g grönkål
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 dl rostade solrosfrön
saften av 1/2 citron
2 tsk honung
2 dl rapsolja
1 dl vatten
1 dl smakrik riven ost, t.ex. parmesan
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Gör grönkålspeston genom att riva av grönkålsbladen från stjälkarna.
Släng ner dem i en matberedare tillsammans med basilika, vitlök, solrosfrön, citronsaft, honung, olja, vatten och ost.
Mixa till en slät pesto och smaka av med salt och peppar.
 
Blanda peston med pastan.
Servera tillsammans med lufttorkad skinka och lite finriven parmesanost.