Honungsrostad sötpotatis & fetaostkräm på grillad baguette
ca 8-10 st
Brödet:
8-10 skivor baguette
1/2 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
75 g fetaost
1/2 kruka koriander
1/2 klyftad citron
Potatisen:
300 g sötpotatis
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1,5 tsk spiskummin
1/2 tsk mald koriander
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
Fetaostkräm:
75 g fetaost
1 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 200°C och börja med potatisen.
Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm stora bitar.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över honunh och olivolja.
Strö över kryddor och salt och vänd runt.
Rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Gör under tiden fetaostkrämen genom att mixa fetaost och yoghurt till en slät kräm.
Lägg brödskivorna på en plåt.
Ringla hälften av oljan på brödskivorna och grilla dem tills de får fin färg.
Blanda resten av oljan med chiliflingorna.
Bred fetaostkrämen på bröden och fördela sötpotatisen över.
Smula över fetaost och ringla på chiliolja.
Toppa med koriander och servera med en citronklyfta.