Kladdkaka Rocky Road

 
ca 12 bitar
 
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
1/2 burk (200g) karamelliserad mjölk
 
Topping:
1/4 burk (100 g) karamelliserad mjölk
en skvätt vispgrädde
en näve salta jordnötter
ett gäng delade dumlekolor
minimarshmallows
 
Sätt ugnen på 175°C.
 
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör till sist ner smöret till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i en smörd och bröad springform, ca 22-24 cm i diameter, och klicka ut den karamelliserade mjölken ovanpå.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Den ska vara lite lös i mitten, den blir fastare när den får stå kallt.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåp i minst 4 timmar.
 
Rör ihop karamelliserad mjölk och en skvätt ovispad grädde till en kolasås till toppingen.
Toppa kakan med jordnötter, dumle och marshmallows och toppa med kolasåsen.