Hallonmousse

 
6-8 portioner
 
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 dl hallon
1 msk vatten
 
Garnering:
Färska hallon
Citronmeliss
Chokladflarn
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter.
Vispa grädden medelhårt.
Vispa äggulor och florsocker till en vit och luftig smet.
Mosa hallonen med en gaffel och värm lite av det i en kastrull eller i mikron.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ned dem i det varma hallonmoset.
Vänd ner det varma hallonmoset i det kalla hallonmoset.
Tillsätt äggsmeten och vänd ihop allt.
Vänd till sist ner den vispade grädden.
 
Fördela moussen i portionsglas eller formar och låt dem stå i kylskåp i 3-4 timmar.
 
Ta fram desserterna ur kylen vid servering och dekorera dem med färska hallon, citronmeliss och chokladflarn.