Västerbottenosttoppad falukorv i ugn med potatismos
4 portioner
400 g falukorv
1 gul lök
1 äpple
salt och peppar
ketchup och senap
1/2 dl riven västerbottenost
600 g potatis
25 g smör
1 dl creme fraiche
1 dl riven västerbottenost
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 175°C.
Skala potatisen och dela den eventuellt i mindre bitar.
Koka den mjuk i lätt saltat vatten.
Skala, kärna ur och skiva äpplet och skiva löken.
Skiva falukorven och lägg den i en ugnsfast form lite omlott med löken och äppelskivorna.
Krydda med salt, peppar, ketchup och senap.
Strö riven ost över och gratinera i mitten av ugnen tills korven är genomvarm och osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
Häll vattnet av potatisen och lägg tillbaka potatisen i kastrullen.
Mosa ner (eller använd elvisp, det brukar jag göra) smör, creme fraiche och västerbottenost och rör ordentligt till ett slätt mos. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera korven med moset och en god sallad.