Makaronipudding med bacon

 
6 portioner
 
6 dl makaroner
1 gul lök
500 g falukorv
140 g (1 pkt) bacon
1 msk tomatpuré
140 g grovriven västerbottenost
salt, peppar och torkad oregano
smör eller olja att steka i
4 stora ägg
4 dl grädde
2 dl mjölk
 
Smöra en stor ugnsfast form.
 
Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning.
Häll av vattnet och ringla lite smör eller olja så att makaronerna inte klibbar ihop.
Rör runt och ställ makaronerna åt sidan.
 
Hacka löken fint och stek den mjuk i lite smör och ställ sedan löken åt sidan.
 
Tärna falukorven i små bitar.
Finhacka baconet.
Stek falukorven i en stekpanna (se till att det inte är några lökbitar kvar i den som kan brännas vid).
Krydda korven med peppar när den börjar få färg och släng sedan ner baconet i pannan.
Stek ihop tills baconet är genomstekt och har fått fin yta.
 
Häll över lök och tomatpuré och krydda med lite oregano.
Rör runt i någon minut.
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Blanda ner korvröran med makatonerna och se till att allt är jämnt blandat.
 
Gör äggstanningen genom att vispa äggen lätt.
Vispa ner grädde och mjölk.
 
Lägg hälften av korvröran i en ugnsfast form och strö över knappt hälften av den rivna osten.
Häll resten av korvröran över och häll sedan äggstanningen över alltsammans.
Strö resten av osten över och täck formen med aluminiumfolie (för att puddingen inte ska bli torr).
 
TIllaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills äggstanningen har hårdnat.
Ta bort folien från formen och gratinera i ytterligare 10 minuter tills puddingen fått fin färg.
 
Servera makaronipuddingen med smält smör och en god sallad.