Sötsur kycklinggryta med ris
4 portioner
3 dl ris
1/2 gul lök
1 röd paprika
1/2 ananas
1 msk rapsolja
500 g kycklingfilé
3 dl vatten
1 dl sweet chilisås
3 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 msk maizenaredning
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Skala och klyfta löken.
Skölj paprikan och skär den och ananasen i bitar.
Rensa och strimla kycklingen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen så att den får fin färg.
Tillsätt lök, paprika och ananas och stek under omrörning i ca 5 minuter.
Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull.
Vispa samman till en slät sås och häll över det till kycklingfräset.
Låt det koka ihop på svag värme i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan med ris och en god sallad.