Pizza

 
 
 
4 pizzor
 
Pizzabotten:
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk strösocker
12-14 dl vetemjöl special
 
Topping:
Tomatsås
Riven mozzarellaost
Vad du vill ha på pizzan- t.ex. Peperoni, skinka, räkor
 
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°C och lös upp jästen i lite av det.
TIllsätt resten av vattnet, saltet och sockret och rör om ordentligt.
Blanda ner nästan allt vetemjöl med hjälp av en hushållsmaskin eller blanda för hand.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
 
Sätt ugnen på 225°C.
 
Knåda degen lätt och dela den i  fyra delar.
Kavla varje del till en rund pizzabotten och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Bred ut tomatsås på bottnarna och strö mozzarellost över.
Toppa med valfri topping.
 
Grädda pizzorna i mitten av ugnen (om du inte har en pizzaugn eller pizzasten förstås) i ca 10 minuter.