Tacopaj

 
 
 
4 portioner
 
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1-2 msk vatten
 
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 morot
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 liten burk majskorn
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche med smak av paprika och chili
2 tomater
100 g riven ost
 
Börja med pajskalet.
Nyp ihop smör, mjöl och paprikapulver till en smulig massa.
Häll på lite vatten och mosa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 225°C.
Finhacka löken och skala och riv moroten fint.
Fräs köttfärs, lök och morot.
Häll på tacokryddan och vatten och låt vätskan koka bort.
Skär paprikan i bitar och häll av vätskan från majsen. 
Blanda ner grönsakerna i tacofärsen.
 
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Ta ut pajskalet och häll ner fyllningen.
Blanda ihop creme fraiche och creme fraiche med paprika och chili och bred den över pajen.
Skiva tomaterna tunt och lägg över pajen.
Strö till sist över ost och grädda hela pajen i ugnen i ca 25 minuter.