Linscurry med kokosmjölk och lime

 
4 portioner
 
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk curry
2 tsk tomatpuré
2 dl torkade röda linser
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk (400 ml) kokosmjölk
300 g frysta wokgrönsaker
 
Finhacka den gula löken.
Bryn den i lite smör eller olja i en stor gryta tillsammans med sambal oelek.
Riv ner vitlök och ingefära och låt fräsa ihop i någon minut.
Tillsätt curry, tomatpuré, linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk och låt sjuda i ca 10 minuter.
Häll i wokgrönsakerna och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter.
 
Servera linsgrytan med nykokt ris, en limeklyfta och en god sallad.