Vit choklad- och blåbärspannacotta på sniskan

 
 
6 portioner
 
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
100 g vit choklad
1 dl blåbär
 
jordgubbar eller andra bär att toppa med
 
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med socker och vaniljpulver.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Häll försiktigt hälften av gräddblandningen över chokladen och vispa tills chokladen smält helt.
Krama ur det ena gelantinbladet och vispa ner i chokladgrädden.
Fördela blandningen i 6 portionsglas eller skålar.
Låt dem stå i kylen, gärna lite lutande så ser det tjusigt ut när det stelnat, i ca 1 timme.
 
Rör ner blåbären i den resterande grädden och kör ett par varv med mixerstav så att det blir en helt slät smet.
Sila bort blåbär som inte blivit mixade och rör sedan ner det andra urkramade gelantinbladet i gräddblandningen.
Smeten kan stå i rumstemperatur utan att stelna i väntan på att det första pannacottalagret ska stelna. Se till att röra om i blåbärssmeten lite då och då bara så det inte blir klumpar.
 
När det vita chokladlagret stelnat i kylen så ta ut dem och häll på med blåbärssmeten. Ställ glasen plant i kylskåpet att stelna i ett par timmar. Gärna med lite plastfolie över glasen så att det inte blir någon hinna överst.
 
Servera pannacottan när blåbärslagret satt sig ordentligt och toppa med färska jordgubbar, blåbär eller något annat trevligt.