Dubbla kaffekakor

 

 

Deg:

200 gram kallt smör

1 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 msk snabbkaffe pulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Kaffesmörkräm:
100 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
1/2 msk kallt kaffe

 

Vispa smör och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem till en deg.
Forma degen till två rullar 4-5 cm i diameter.
Plasta in rullarna och lägg dem i kylen i ca 2 timmar.


Sätt ugnen på 175 grader.
Skär i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 8 minuter.
Kakorna flyter ut lite så lägg dem inte för tätt.
Låt kakorna kallna.

Gör under tiden smörkrämen.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker.
Vispa i äggulan och kaffet.
Bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.