Köttfärssås med grekiska smaker

4 portioner
350 g pasta (t.ex. fusilli)
250 g färsk broccoli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g palsternacka
500 g köttfärs
150 g soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk grekisk kryddblandning, t.ex. Heureka
1 pkt passerade tomater
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk honung
salt och peppar
1/2 kruka färsk basilika
1 dl rysk yoghurt
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skölj broccolin och bryt i små buketter, skiva stjälken tunt.
Låt broccolin koka med i pastavattnet de sista 2-3 minutrarna.
Finhacka löken och vitlöken och finriv palsternackan.
Fräs löken, palsternackan i lite mör eller olja och tillsätt sedan köttfärsen.
Låt fräsa i ett par minuter tills allt fått fin färg.
Tillsätt soltorkade tomater, tomatpuré, kryddblandning, passerade tomater, vatten, buljongtärning och honung.
Smaka av med salt och peppar.
Låt puttra i ett par minuter.
Strimla basilikabladen och strö över köttfärssåsen precis innan servering.
Servera köttfärssåsen med pastan, broccolin och en klick rysk yoghurt.
