Knäckig päronpaj

 
 
8-10 portioner
 
1 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 nypa salt
100 g smält smör
1 dl riven kokos
1/2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
 
Fyllning:
ca 3 päron
1 äpple
1 tsk mald kanel
2 krm mald kardemumma
1/2 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 200°C.
Nyp ihop vetemjöl, havregryn, salt och smör till en smulig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smuldeg.
 
Fyllning:
Skala päronen och äpplet och skär dem i klyftor.
Lägg dem blandat i botten på en pajform.
Pudra över kanel, kardemumma och strösocker.
 
Smula degen över frukten.
Grädda pajen längst ner i ugnen i 30-35 minuter.
 
Servera pajen ljummen med glass eller vaniljsås.