Timjankryddad kalkontagliatelle med paprikakräm

 
 
 
4 portioner
 
360 g tagliatelle
 
1/2 gul lök
3 tomater
600 g strimlad kalkonfilé
smör eller olja att steka i
3 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad timjan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 burk paprikakräm
3 msk ketchup
1 dl gräddfil
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka löken och skär tomaterna i tärningar.
Fräs det med kalkonstrimlorna i lite smör eller olja i en stekpanna i ca 2 minuter.
Pressa eller finriv vitlöken och blanda ner den i kalkonstrimlorna tillsammans med timjan, salt, peppar och vetemjöl.
Rör ner mjölk, paprikakräm och ketchup och låt allsammans puttra i 3-4 minuter.
Dra kalkonsåsen från värmen och rör ner gräddfilen.
Blanda såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
 
Servera kalkonpastan med en fräsch sallad.
 
Pris / portion: 37 kr