Bästa köttbullarna
ca 50 köttbullar
500 g nötfärs
3/4 dl havregryn
4 tsk potatismjöl
1 1/2 dl grädde
3 krm salt
2 krm peppar
2 msk finhackad gul lök
smör och rapsolja
Blanda havregryn, potatismjöl, grädde, salt och peppar i en bunke.
Låt svälla i ca 10 minuter i rumstemperatur.
Fräs löken i 1 msk smör i en stekpanna, på medelvärme, i 3-4 minuter tills den mjuknat.
Tillsätt lök och färs i havregrynssmeten och blanda väl, men inte för länge (risk att färsen blir seg).
Forma smeten till ca 50 köttbullar.
Stek köttbullar i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme i 7-8 minuter eller tills köttbullarnas innertemperatur är ca 75°C.
Servera köttbullarna med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon.