Lax i ugn med mos och kall örtsås med fetaost

 
 
 
4 portioner
 
600 g skinn- och benfri laxfilé
ett knippe färsk basilika
salt och citronpeppar
1 tsk olivolja
 
500 g potatis av mjölig sort
50 smör
1/2 dl grädde eller mjölk
salt och vitpeppar
 
3 dl gräddfil
100 g fetaost med smak av vitlök och persilja
2 msk pesto
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills de mjuknat.
Häll av vattnet och klicka ner smöret.
Vispa ner grädden och arbeta ihop till ett mos.
Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg laxen i en ugnsfast form och pensla med olivolja.
Krydda med salt och citronpeppar och lägg ett par kvistar basilika över.
In i ugnen i ca 15-20 minuter.
 
Mosa fetaosten och blanda med gräddfil och pesto.
Smaka av såsen med salt och peppar.
 
Servera laxen med moset och såsen och en god sallad.