Hallon- och kokosrutor

ca 40 st
Mördeg
1/2 dl strösocker
200 g smör
5 dl vetemjöl
Kokostäcke
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
5 dl kokosflingor
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
Mördeg:
Sätt ugnen på 175°C.
Arbeta snabbt ihop ingredienserna i en matberedare eller för hand.
Kavla eller platta ut degen till en rektangel, ca 30x30 cm, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakan nästan färdig mitt i ugnen, 10-15 minuter.
Kokostäcke:
Blanda ingredienserna till kokossmeten i en kastrull.
Sjud smeten på svag värme tills den tjocknat.
Obs! Den får inte koka!
Ta kastrullen från värmen.
Fyllning:
Höj värmen på ugnen till 200°C.
Bred sylt jämnt över den varma mördegen.
Bred kokossmeten ovanpå.
Grädda kakan färdig tills kokostäcket fått gyllene färg, ca 7 minuter.
Skär kakan i rutor medan den är varm och låt den sedan svalna.