Hallon- och lakritsfudge

 
 
ca 60 st
 
Lakritslagret:
1 påse turkisk peppar
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 smör
4 msk ljus sirap
200 g mjölkchoklad
svart karamellfärg
 
Hallonlagret:
125 g färska hallon (går bra med frysta också)
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör
4 msk ljus sirap
100 g vit choklad
rosa karmellfärg
 
Blanda alla ingredienser till lakritslagret förutom chokladen och karamellfärgen i en kastrull. 
Sjud på medelvärme tills smeten uppnår en temperatur på 120°C.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
Blanda ner, om du vill, svart karamellfärg.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x30 cm.
Ställ fudgen kallt medan du gör nästa lager.
 
Blanda alla ingredienser till hallonlagret utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
Sjud på medelvärme tills smeten uppnår en temperatur på 120°C.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
Blanda ner, om du vill, rosa karamellfärg.
Häll smeten över lakritslagret.
Piffa eventuellt till med lite strössel eller frystorkade hallon.
 
Ställ fudgen kallt och låt den stelna innan den tas upp ur formen och skärs i små rutor.
Förvara fudgen i kylskåp i tätförslutande burk fram till servering.