Rice Krispies Pavlova med vaniljkräm och färska bär

 
 
4 portioner
 
Pavlova:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl Rice Krispies
 
Vaniljkräm:
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
 
Till garnering:
3 dl vispgrädde
Färska bär
 
Sätt ugnen på 125°C.
Separera äggulorna från vitan och vispa äggvitorna (i en ren, torr metallbunke) och sockret till ett hårt skum.
Vänd ner Rice Krispies-flingorna i marängen.
Klicka ut smeten och bred ut till 4 runda marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i ca 1 timme i ugnen och låt sedan svalna helt. 
 
Vispa ihop ingredienserna till vaniljkrämen och låt sjuda under omrörning på svag värme tills krämen tjocknat, ca 5-10 minuter.
Låt krämen svalna helt i kylskåp innan servering. 
 
Vispa grädden.
Montera gärna marängbakelserna en stund innan den serveras, typ 30 minuter.
Bred vaniljkrämen över bottnarna och toppa med vispad grädde.
Toppa med färska bär precis innan servering.
Pudra gärna lite florsocker över.