Citronsockerkaka med pistasch
ca 12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
rivet skal av 1 citron
1 msk nypressad citronsaft
1/2 dl mjölk
1/2 dl finhackade pistaschnötter
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
2-3 tsk citronsaft
1/2 dl finhackade pistaschnötter
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl i en annan bunke.
Vänd ner det i äggsmeten ihop med smör, citron, mjölk och pistasch.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Känn efter med en provsticka för att se om kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
Blanda florsocker och citronsaft till en kletig glasyr och ringla den över kakan.
Strö nötterna över och skär kakan i skivor.