Söndagskalvstek med skysås

 
 
4 portioner
 
2 morötter
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
ca 1 kg kalvstek
1 msk olivolja
2 1/2 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lagerblad
4 tomater
 
1 butternutpumpa
3 msk olivolja
flingsalt och peppar
 
Skala morötter, lök och vitlök.
Tärna morötter och lök och finhacka vitlöken.
Bryn kalvsteken och grönsakerna i olivoljan. 
Tillsätt vin, buljong och lagerblad.
Skär tomaterna i grova tärningar och lägg dem i grytan.
Koka sakta under lock i ca 1 timme.
 
Sätt ugnen på 225°C.
Dela, kärna ur och skala pumpan med en kniv.
Skär pumpan i ca 3 cm tärningar, blanda dem med olivoljan och krydda med salt och peppar.
Lägg pumpan på en förvärmd plåt och rosta i 20-25 minuter.
 
Ta upp köttet och skär i skivor. 
Häll av grönsakerna och låt ånga av medan du gör såsen av skyn som är kvar.
Koka upp skyn och red av med lite maizena.
 
Servera köttet med de kokta grönsakerna, den ugnsrostade pumpan och såsen.