Asiatiskt, Grillat, Kyckling & Fågel, Soppor & Såser, Thailändskt baconlindad kyckling, chicken satay, curry, currypasta, fiber, fiber husk, finmald svartpeppar, finrivet limeskal, fisk, fiskbuljong, fiskbuljongtärning, fiskfilé, fiskkrydda, fisksås, frysta jordgubbar, färska jordgubbar, grillad kyckling, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, gurka, gurksallad, japansk soja, japansk soya, jasmin, jasminris, jordgubbar, jordgubbsglass, jordnötsolja, jordnötssmör, jordnötssås, jordnötter, kinesisk soja, kinesisk soya, knorr fiskkrydda, kokos, kokos mjölk, kokosflingor, kokoskräm, kokosmjölk, kokosnötsmjöl, kokt ris, koncentrerad kycklingfond, koreansk soja, koreansk soya, kyckling, kyckling färs, kycklingbiff, kycklingbiffar, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, kycklingfärs, kycklinggratäng, kycklingklubba, kycklingklubbor, kycklingkrydda, kycklinglasagne, kycklinglår, kycklingwok, kyftpotatis, lime, limeaioli, limeblad, limejuice, limesaft, limeskal, limezest, mald svartpeppar, malen svartpeppar, panerad kyckling, pressad lime, raps, rapsolja, riven kokos, råsocker, röd curry, röd currypasta, saltade jordnötter, satay, smör- och rapsolja, soja, sojabönor, sojabönpasta, soya, svamp, svamppaj, svamppasta, svampsoppa, svartpeppar, svartpepparkorn, vit fisk, vit fiskfilé

Satay med jordnötssås

 
 
6 portioner
 
800 g fläsk- eller kycklingfilé
 
Marinad:
2 tsk röd currypasta
1 1/2 tsk  nymald svartpeppar
4 msk rapsolja
2 msk fisksås
2 msk pressad lime
2 msk råsocker
 
Jordnötssås: 
100 g finhackade salta jordnötter
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
2 msk röd currypasta
2 msk soja
1 msk råsocker
1 msk pressad lime
1 msk fisksås
 
Tillbehör:
nykokt jasminris 
Gurksallad
 
Skär köttet i ca 10 sm långa bitar och skär sedan varje bit i ca 6 strimlor.
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet.
Låt marinera i ca 1 dygn i kylskåpet (eller snabbmarinera i 1 timme i rumstemperatur).
 
Finhacka jordnötterna till såsen, ta gärna hjälp av en matberedare.
Koka upp kokosmjölk, currypasta, soja, socker, limesaft, fisksås och jordnötter.
Låt sjuda utan lock i ca 40 minuter.
Blötlägg träpinnarna ca 30 minuter i kallt vatten.
Sätt ugnen på grillvärme på 250° (om du inte grillar ute förstås).
Trä upp köttet på spetten och grilla dem högt upp i ugnen ca 4 minuter på varje sida.
 
Servera spetten med såsen, ris och gurksallad.