Kalljästa kardemummasnurror

ca 20 st
25 g jäst för söta degar
2,5 dl kall mjölk
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk mald kardemumma
0,5 uppvispat ägg
ca 7 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
Pensling:
1 ägg
Kardemummasocker:
2 msk strösocker
1 tsk mald kardemumma
Dag 1:
Smula jästen i en skål.
Smula jästen i en skål.
Häll i lite av mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt resten av mjölken, socker, salt, kardemumma och ägg.
Tillsätt mjölet och arbeta till en deg.
Dela upp smöret i mindre bitar och arbeta in det i degen.
Låt degen jäsa i rumstemperatur under bakduk i ca 20 minuter.
Täck därefter bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet över natten.
Nästa morgon:
Ta fram degen och sätt ugnen på 225°C.
Låt degen sta framm i rumstemperatur i ca 15 minuter.
Blanda samman fyllningen i en skål.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
Bred fyllningen över degen.
Vik ned 1/3 av degplattan över 2/3 av degen.
Dela degen i 20 remsor.
Tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle.
Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och låt dem jäsa under bakduk i 15-20 minuter.
Blanda socker och kardemumma till kardemummasockret.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö kardemummasockret över.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.