Fläskkött, Gratänger & Matpajer, Kyckling & Fågel bacon, baconlindad, baconlindad kyckling, baconpaj, baconskivor, chutney, finhackad gräslök, gratinera, gratinerat, gratäng, grekisk yoghurt, grenadin, grenadine, grilla, grillad kyckling, grillad lax, grillat, grillpinnar, grillspett, grillsås, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grovt rågmjöl, gruyere, grytbitar, grädde, gräddfil, gräna ärtor, gräslök, koncentrerad kycklingfond, kyckling, kyckling färs, kycklingbiff, kycklingbiffar, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, kycklingfärs, kycklinggratäng, kycklingklubba, kycklingklubbor, kycklingkrydda, kycklinglasagne, kycklinglår, kyftpotatis, mango, mango chutney, mangochutney, matlagningsgrädde, mellangrädde, panerad kyckling, vispad grädde, vispgrädde

Baconlindad kyckling med mangosås

 
 
4 portioner
 
1 paket bacon (ca 140 g)
4 kycklingfiléer
2,5 dl grädde
0,5 dl mango chutney
 
Sätt ugnen på 225°C.
Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda grädde och mango chutney och häll det över kycklingen.
Gratinera kycklingen mitt i ugnen tills den är genomstekt (ca 30 minuter) och har en innertemperatur på 72-75°C.
 
Servera kycklingen och såsen med nykokt ris och sugar snap peas.