Fisk & Skaldjur, Grytor blåmussla, blåmusslor, finhackad persilja, färsk persilja, grädde, gräddfil, gul lök, jodat salt, lagerblad, lök, lök gul, lökpulver, marsala vin, oliv, oliv olja, oliva garden, olivolja, olja, persilja, rotselleri, röd lök, rött vin, saffran, saffransbullar, saffransbulle, saffranskladdkaka, saffransmousse, saffranspannacotta, saffranspannkaka, saffron, safron, salt, salt med jod, saltade jordnötter, salted caramel, solros olja, spanskt vin, vin, vinbärsgelé, vinäger, vispad grädde, vispgrädde, vitpeppar, vitpepparkorn, vitt vin, vitvin

Saffranskokta blåmusslor

 
 
10 portioner
 
3 kilo blåmusslor
150 g rotselleri
2 gula lökar
2 msk olivolja
1/2 g saffran
3 dl vispgrädde
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
3 persiljestjälkar
2 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
1 tsk salt
 
Borsta musslorna rena under rinnande vatten och dra bort skägget.
Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i diskbänken. 
De som inte sluter sig ska kastas. 
Skala och hacka rotselleri och lök.
Fräs selleri och lök i olivolja i en gryta. 
Rör ut saffranet i grädden och tillsätt den i grytan tillsammans med lagerblad, pepparkorn, persiljestjälkar, vin, salt och vatten. 
Låt koka upp och lägg sedan ner musslorna och rör om. 
Låt koka kraftigt 2-3 minuter utan lock. 
Släng bort de musslor som inte öppnat sig.
 
Servera med ett gott bröd.