Saffranskokta blåmusslor
10 portioner
3 kilo blåmusslor
150 g rotselleri
2 gula lökar
2 msk olivolja
1/2 g saffran
3 dl vispgrädde
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
3 persiljestjälkar
2 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
1 tsk salt
Borsta musslorna rena under rinnande vatten och dra bort skägget.
Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i diskbänken.
De som inte sluter sig ska kastas.
Skala och hacka rotselleri och lök.
Fräs selleri och lök i olivolja i en gryta.
Rör ut saffranet i grädden och tillsätt den i grytan tillsammans med lagerblad, pepparkorn, persiljestjälkar, vin, salt och vatten.
Låt koka upp och lägg sedan ner musslorna och rör om.
Låt koka kraftigt 2-3 minuter utan lock.
Släng bort de musslor som inte öppnat sig.
Servera med ett gott bröd.