Red Velvet Cookies
ca 10 dubbla kakor
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 flaska röd livsmedelsfärg (3-4 msk)
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Citronfrosting:
300 g rumsvarm färskost
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
finrivet skal av 1/2 citron
Sätt ugnen på 190°C.
Vispa smör och socker med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
Vispa ner ägget.
Rör ner vaniljpulver och färg.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål.
Rör ner det i äggblandningen.
Använd en glasskopa och klicka ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Se till att ha utrymme mellan kakorna eftersom de flyter ut när de gräddas.
Grädda kakorna mitt i ugnen tills de börjar få lite färg, 15-17 minuter, men de ska fortfarande vara väldigt mjuka.
Låt dem svalna på plåten.
Färskostfrosting:
Vispa färskost och smör i ett par minuter med elvisp.
TIllsätt florsockret och vispa i ytterligare några minuter tills frostingen är fluffig och fin.
Rör ner citronskalet.
Sätt ihop kakorna två och två med fyllning emellan, botten mot botten.