Marängbakelser med björnbärsgrädde

 
 
4 st
 
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
 
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl björnbärsmarmelad
 
Garnering:
50 g mörk choklad
12-16 färska björnbär
 
Sätt ugnen på 100°C.
VIspa äggvitor och strö- och florsocker till en fast, blank maräng.
Fyll en sprits med smeten och spritsa ut 8 rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 70 minuter.
Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen blir kall. 
 
Smält chokladen över vattenbad.
Gör en strut med en liten öppning av en bit bakplåtspapper.
Häll i chokladen och spritsa ut chokladfigurer på ett bakplåtspapper.
Låt dem stelna i kylen.
Hit kan du förbereda 1-2 dagar i förväg.
 
Vispa grädden fast och blanda den med marmeladen.
 
Lägg samman bakelserna strax innan servering.
Börja med att lägga en botten på en assiett.
Lägg på en rejäl klick björnbärsgrädde.
Lägg på en till maräng och ännu en klick grädde.
Toppa med färska björnbär och en chokladfigur.