Kycklingfärsspett med senap och dragon

 
 
 
4 personer
 
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 dl rostad lök
1 msk senap
1 msk finhackad färsk dragon
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
grillspett
 
Dressing:
1 msk grovkornig senap
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
 
Sallad:
250 g champinjoner
1 silverlök
1 kruka gräslök
ca 500 g grön grillsparris
 
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i några minuter.
Vänd ner färsen och resten av ingredienserna och blanda väl.
Forma färsen till järpar, trä dem på grillspett och lägg dem åt sidan. 
 
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
 
 
Skiva champinjonerna och vänd ner dem i dressingen.
Skala och skiva löken tunt.
Hacka gräslöken.
Ansa sparrisen och grilla den och kycklingspetten tills de fått fin färg och kycklingen är helt genomstekt.
Skär sparrisen i bitar och vänd ner den, lök och gräslök i dressingen.
 
Servera salladen till kycklingspetten.