Drömtårta i långpanna
![](https://cdn3.cdnme.se/1159406/6-3/img_2427_52e4d1152a6b2272054c1145.jpg)
20-30 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Glasyr:
112,5 g smält smör
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker
Dekorera:
50 g blockchoklad
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i äggvispet.
Blanda i smör och mjölk.
Grädda i bakplåtsklädd långpanna (ca. 30x40cm) i 12-15 minuter.
Pröva med sticka om den är klar.
Grädda inte för länge.
Låt kakan kallna helt.
Glasyren:
Smält smöret och blanda i resten.
Rör om tills det blandat sej till en slät smet.
Bred den varma glasyren över den kalla kakan och låt stelna.
Dekorera:
Smält lite choklad som ringlas över glasyren.
Låt stelna och skär sedan i rutor.