Kyckling & Fågel, Soppor & Såser buljongtärning, crashed potatoes, farin socker, fingervarm mjölk, finhackad gräslök, finhackad persilja, finmald svartpeppar, färsk persilja, färsk potatis, gammeldags mjölk, grillad kyckling, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grädde, gräddfil, gräna ärtor, gräslök, gurka, gurkmeja, hårdkokt ägg, inlagd majs, inlagda persikor, italian food, italiano, italien, italienska örter, japansk soja, jodat salt, kinesisk soja, kokande vatten, kokos mjölk, kokt potatis, koncentrerad kycklingfond, kondenserad mjölk, konserverade persikor, krydd peppar, kyckling, kyckling färs, kycklingbiff, kycklingbiffar, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, kycklingfond, kycklingfärs, kycklinggratäng, ljummen mjölk, majs, majs korn, majskorn, majskorn, majskyckling, majskycklingfilé, majsstärkelse, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjuk kaka, mjuk pepparkaka, mjukost, mjukt smör, mjöl, mjölk, mjölkchoklad, oliv olja, olja, peppar, peppar salami, pepparkaka, pepparkakskrydda, pepparkakskryddor, pepparsalami, persik, persika, persikor, persikospad, persilja, persillade, potatis, potatisbakelse, potatisgratäng, potatismjöl, potatisrullar, potatissallad, potatistortilla, riven potatis, rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, salladsmajs, salt, salt med jod, salted caramel, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, socker, sockerdricka, sockerfri, sockerfri choklad, sockerfri mjölkchoklad, sockerkaka, sockerärtor, soja, sojabönor, solros olja, spansk peppar, stevia strö, strawberries, strimlad skinka, strimlade, strö, strö, ströbröd, ströbröd, strösocker, svamp, svamppaj, svamppasta, svartpeppar, svartpepparkorn, tonfisk i vatten, uppvispat ägg, vatten, vispad grädde, vispgrädde, vit peppar, vita pepparkorn, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor, ättika, ättiksprit, ättikssprit

Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

 
 
4 port
 

900 g fast potatis

2 msk ättiksprit , 12%
2 msk strösocker
1 dl vatten
½ gurka
2 msk finhackad persilja
salt och peppar

2 dl mjölk
½ dl ströbröd
400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
salt och peppar
smör eller olja att steka i

2 dl grädde
1 msk koncentrerad kyckling- eller kalvfond
1 tsk soja

en nypa italienska kryddor

 

Koka potatisen i saltat vatten.

Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig.
Skölj gurkan och hyvla den tunt och vänd ner.
Vänd ner persiljan precis före servering och krydda med salt och peppar.

Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs och krydda med salt och peppar.
Forma till biffar och stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C.
Ta upp biffarna ur stekpannan.

Utan att diska stekpannan, häll på grädde, fond och soja och låt puttra i ett par minuter.

Lägg tillbaka biffarna i såsen och servera tillsammans med kokt potatis och snabbinlagd gurka.