Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
900 g fast potatis
2 msk ättiksprit , 12%
2 msk strösocker
1 dl vatten
½ gurka
2 msk finhackad persilja
salt och peppar
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
salt och peppar
smör eller olja att steka i
2 dl grädde
1 msk koncentrerad kyckling- eller kalvfond
1 tsk soja
en nypa italienska kryddor
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig.
Skölj gurkan och hyvla den tunt och vänd ner.
Vänd ner persiljan precis före servering och krydda med salt och peppar.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs och krydda med salt och peppar.
Forma till biffar och stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C.
Ta upp biffarna ur stekpannan.
Utan att diska stekpannan, häll på grädde, fond och soja och låt puttra i ett par minuter.
Lägg tillbaka biffarna i såsen och servera tillsammans med kokt potatis och snabbinlagd gurka.