Choklad, Fröer & nötter, Jul, Mousse & Pannacotta apelsin, apelsinsaft, apelsinskal, block choklad, chokladdoppad, chokladdoppat, chokladfrosting, chokladfudge, chokladkaka, chokladkola, chokladmousse, chokladsmet, chokladtryffel, finrivet apelsinskal, grädde, hasselnöt, hasselnötskräm, hasselnötsmjölk, hårdkokt ägg, kesella, knäckig chokladkaka, krossad choklad, kvarg, ljus choklad, mousse, mörk choklad, saffran, saffransmousse, saffranspannacotta, saffranspannkaka, saffron, safron, sockerfri choklad, vispad grädde, vispgrädde, vit choklad, vit chokladfrosting, vit chokladmousse, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Saffransmousse med vit choklad

 
 
ca 4 portioner
 
2 dl vispgrädde
0,5 pkt saffran
1 ägg
150 g vit choklad
1 dl kesella
 
Garnering:
1 dl kanderade nötter
 
Vispa grädde och saffran.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen.
Rör i kesellan och till slut saffransgrädden.
Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen minst 1 timme.