Philadelphiabullar i långpanna

 
 
ca 30 st
 
5 dl rumstempererad mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
 
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering
 
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med fingervarm mjölk.
Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt, och nästan allt mjöl.
Ta i lite mjöl i taget så att det inte blir för mycket!
Arbeta degen smidig, gärna i hushållsassistent.
Använd en långpanna täckt med bakplåtspapper och häll ut degen direkt på plåten.
Tryck ut degen ända ut i kanterna.
Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
 
Blanda ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
 
Sätt ugnen på 200°C.
När degen är färdigjäst gör du små hål med din mjölade tumme, jämntfördelat över degen.
Fyll varje hål med fyllningen.
Pensla hela ytan med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills färgen är fin. 
Stjälp upp kakan och skär i rutor.