Kantarell- och köttfärsgratäng

 
 
4 portioner
 
2 gula lökar eller 2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g kantareller 
olja till stekning
800 g blandfärs 
salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost, gärna lagrad cheddar
 

Värm ugnen till 200 grader.
Skala och skiva löken tunt.
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med en kökskniv.
Rensa kantarellerna.
Häll lite olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och svamp tills det får lite färg.
Putta upp röran mot pannans kant och bryn köttfärsen.
Blanda den med svamp- och lökblandningen.
Salta och peppra och fyll en ugnsfast form med köttfärsröran.
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
Gratinera i ugnen i 20–30 minuter.

Servera med en fräsch sallad.