Frukt & Bär, Fröer & nötter, Kakor i långpanna ananas, ananas juice, ananasjuice, ananaskaka, bakpotatis, bakpulver, fingervarm mjölk, gammeldags mjölk, hackad, hårdkokt ägg, kokos mjölk, kondenserad mjölk, krossad ananas, ljummen mjölk, mald mandel, malda mandlar, mandel, mandelflarn, mandelfudge, mjukt smör, mjölk, rumsvarmt smör, stevia strö, strö, ströbröd, strösocker, uppvispat ägg, vanilj, vaniljcreme, vaniljfrön, vaniljglasyr, vaniljkräm, vaniljpulver, vaniljsocker, vetemjöl, vetemjöl special, ägg

Ananaskaka

 
 
 
 
20-24 bitar
 
4 ägg
3 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl vetemjöl
2 dl krossad, avrunnen, ananas
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 °C.
Smöra och bröa en långpanna.
Vispa ägg och socker poröst.
TIllsätt smöret och vispa en stund till.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjöl, ananas och mjölk och blanda ihop till en smet.
Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Känn efter med en provsticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna innan du pudrar florsocker över och skär i rutor.
Servera rutorna som de är eller tillsammans med en klick vispad grädde.