Ugnsbakad laxfilé med murkelsås
4 portioner
ca 700 g benfri mittbit av laxfilé
1 tsk salt
1 msk olja till pensling
150 g gorgonzola
2/3 dl finhackad gräslök
0,5 dl finhackad persilja
Murkelsås:
1 msk smör
1 msk finhackad schallottenlök
2 dl finhackade, förvällda murklor
0,5 msk mjöl eller redning
4 dl vispgrädde
0,5 grönsaksbuljongtärning
salt
Börja med såsen.
Hacka murklorna fint.
Fräs löken lätt i smöret i någon minut och tillsätt murklorna.
Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
Pudra över mjölet/redningen och krydda eventuellt med lite vitpeppar.
Häll på grädden och smula i buljongtärningen och låt koka ihop tills såsen tjocknat.
Rör om då och då under tiden så att det inte bränns vid.
Smaka ev av med salt.
Sätt ugnen på 200°C.
Mosa osten och blanda med gräslök och persilja.
Putsa laxen helt fri från ben och dela den sedan i fyra lika tjocka skivor.
Lägg bitarna med skinnsidan ner på skärbrädan och skär med en vass kniv ett snitt mitt uppe på varje filébit så att det blir en ficka.
Se till att snittet inte blir för djupt i början och slutet.
Lägg laxen i en ugnssäker form och fördela ostblandningen i fickorna.
Pensla laxen med oljan och salta lite.
Gratinera laxen i mitten av ugnen tills den är genomstekt, ca 10-15 minuter.
Servera laxen med såsen och pressad potatis och en citronskiva.
After my modish engagement
http://arab.girls.tv.yopoint.in/?post-jayda
bideo soudi emanuel names.com eshan