Kakor & Pajer baking soda, bakpulver, carrot cake, chokladfrosting, chokladkaka, chokladkola, chokladsmet, citron meliss, finriven ingefära, florsocker, färska morötter, hårdkokt ägg, ingefära, ingefärapulver, jäsmjöl, jästmjöl, kanel, kanelpulver, kanelstång, kardemumma, kardemumma mald, kardemummakärnor, mald ingefära, mald kanel, mald kardemumma, malen ingefära, malen kanel, malen kardemumma, melis, mjukt smör, mjöl, morotskaka, morötter, riven ingefära, riven morot, rivna morötter, rumsvarmt smör, smör, smör- och rapsolja, socker, solros, solros olja, solrosolja, späda morötter, strösocker, vanilj, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vaniljsås, vaniljsåspulver, vaniljvodka, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, vit choklad, vit chokladfrosting, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Morotskaka med vit chokladfrosting

 
 
10-12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
1,5 dl solrosolja
4 dl finrivna morötter
 
Frosting:
50 g smör
100 g vit choklad
300 g färskost
4 dl florsocker
 
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor.
Rör ner det torra i äggsmeten.
Tillsätt oljan och de finrivna morötterna.
Smörj och bröa en form (ca 20x25 cm) och häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.
Prova med en sticka så att den är klar, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna helt innan frostingen breds på.
 
Smält smöret till frostingen i en kastrull och ta den sedan från värmen.
Hacka chokladen och blanda ner i smöret, tills den smält helt.
TIllsätt färskosten och florsockret och vispa till en slät kräm.
Bred frostingen över kakan.