Morotskaka med vit chokladfrosting

10-12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
1,5 dl solrosolja
4 dl finrivna morötter
Frosting:
50 g smör
100 g vit choklad
300 g färskost
4 dl florsocker
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor.
Rör ner det torra i äggsmeten.
Tillsätt oljan och de finrivna morötterna.
Smörj och bröa en form (ca 20x25 cm) och häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.
Prova med en sticka så att den är klar, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna helt innan frostingen breds på.
Smält smöret till frostingen i en kastrull och ta den sedan från värmen.
Hacka chokladen och blanda ner i smöret, tills den smält helt.
TIllsätt färskosten och florsockret och vispa till en slät kräm.
Bred frostingen över kakan.